1/1
Marjolijn Hof
MALE ŠANSE
Prevela s nizozemskog:

Gioia-Ana Ulrich Knežević
Broj stranica: 95
Godina izdanja: 2019.
Naslov izvornika: 
Een kleine kans
Format: 14 x 21 cm

Dob: 9 -12 godina

 

ISBN  978-953-59556-9-6 (meki uvez)
Cijena: 89 kn

ISBN  978-953-59556-8-9 (tvrdi uvez)
Cijena: 120 kn

Roman za djecu Male šanse, hvaljene Nizozemke Marjolijn Hof, duhovit je, potresan i dirljiv. Otac devetogodišnje djevojčice Kike, liječnik bez granica, nestaje u ratnom vrtlogu u dalekoj zemlji. Čuvši to, uplašena Kika na neobičan način nastoji utjecati na sretan ishod potrage za ocem. Ona smatra kako bi žrtva kućnog ljubimca mogla povećati izglede da njezin otac bude pronađen živ. Kika, naime, ne poznaje nikoga tko je istodobno ostao bez kućnog ljubimca i bez oca.

Nizom duhovitih scena autorica Marjolijn Hof razvija ovu briljantnu ideju, a da se nikada ne podsmjehuje strahu protagonistice. Njezin jezik je elegantan i živahan, dijalozi direktni, a opservacije uvijek ispravne. 

Jedna od najpoznatijih autoričinih knjiga, Male šanse (2006.), ovjenčana je trima nagradama i prevedena na engleski, francuski, njemački, katalonski, islandski, japanski, korejski, norveški, poljski, portugalski, slovenski i turski. Prema romanu snimljen je igrani film za djecu u režiji Nicole van Kilsdonk koji je praizveden na Berlinskome filmskom festivalu, a osvojio je nagrade u Nizozemskoj, Švedskoj i Indiji.
Neobična i zanimljiva knjiga koja govori o privrženosti, ljubavi i nadi u bolje sutra.
 
OSVRT SUZANE DEBELJAK OBJAVLJEN  24. OŽUJKA 2020. NA BLOGU BOOKS & FAMILY MOŽETE PROČITATI OVDJE.